Boklam

27 mrt Vier de lente met Boklam

Vers uit de lagertank van de brouwerij en nu van het vat in het proeflokaal: BOKLAM. De lente wordt door veel brouwerijen ingeluid met een lente- zo je wilt voorjaarsbier. De ietwat zoetige Lentebock is populair in deze categorie. Maar ook de wat drogere en 'zuurdere' brouwsels beginnen zo eind maart de kop op te steken. Met BOKLAM is onze brouwmeester een eigen weg ingeslagen. Met als vertrekpunt zijn bekroonde Dubbellam is er bij De Bekeerde Suster een geweldig lentebier gemaakt. Volmoutig, frisbitter, fruitig en een krachtige afdronk. BOKLAM heeft een alcoholpercentage van zo'n 8,1%. Dat is niet kinderachtig. De genietfactor...

Lees verder
nonnen koken

02 feb Chef-kok gezocht die in de goede zaak gelooft

Proeflokaal DE BEKEERDE SUSTER, zoekt op korte termijn een CHEF KOK M/V (full time) Ze zeggen dat bier booming is en op zijn minst hip en happening. De Bekeerde Suster is een van de eerste brouwerijen die de passie voor het ambachtelijk brouwen van bier heeft gecombineerd met de exploitatie van een succesvol en buitengewoon populair proeflokaal. Gevestigd in een historisch pand in de Nieuwmarktbuurt aan de rand van de Wallen wordt De Bekeerde Suster bezocht door buurtbewoners, studenten, dagjesmensen en toeristen uit alle delen van de wereld. Genietend van onze ter plekke gebrouwen bieren en onze gerechten uit de keuken. De Bekeerde Suster...

Lees verder
alcoholvrij_bier

12 jan Hoe alcoholvrij is alcoholvrij?

Er zijn genoeg redenen om een alcoholvrij bier te bestellen. Wat wil dat nou precies zeggen, alcoholvrij? Het Kennisinstituut Bier zegt daar o.a. het volgende over. Je komt er snel achter dat de wetgeving ) niet in alle landen met elkaar in overeenstemming is. In Nederland is bier alcoholvrij als er minder dan 0,1% in zit. In Duitsland mag alcoholvrij bier <0,5% alcohol bevatten. Vandaar dat je op etiketten van Duitse bieren prominent 0,0 % of alkoholfrei ziet staan en er toch een iieeeetsjepietsje meer spoor van alcohol in kan zitten dan in Nederlands bier. Het effect daarvan op je lichamelijke en...

Lees verder
gewaeghde-bock-dubbel

13 nov Ontdek De Gewaeghde Bock Dubbel

Het wachten wordt beloond. Vanaf komende week hebben we de beschikking over een bijzonder bokbier. Na onze traditionele herfstbok is het nu tijd om je onze heerlijke Gewaeghde Bock Dubbel te laten proeven. Dit brouwsel kenmerkt zich door het gebruik van aanmerkelijk meer mout en hop. Hierdoor verkrijgen we een bier met een hoger stamwortgehalte en een hoger percentage alcohol (net onder de 8%). Dit prachtig donkere bier is een aanrader voor de koudere dag. Rustig genieten en ontdek de intense smaak en volle aroma's. Cheers!...

Lees verder
gewaeghdebock

22 sep Als de herfst komt, dan stuur ik jou…

Vandaag op 22 september begint de astronomische herfst. Wat dat precies inhoudt gaan we hier niet uit de doeken doen. Daarvoor moet je jezelf maar een blik gunnen op Wikipedia waar je alles te weten kan komen over de herfst. (Dan is het wel weer grappig om te lezen dat herfst één van de moeilijkste rijmwoorden is in onze Nederlandse Taal) Voor ons betekent het dat we ons gaan opmaken voor het bokbierseizoen. Ook wij merken natuurlijk dat het weer zich niet laat dwingen. Zo kan het gebeuren dat we De Gewaeghde Bock aan het afvullen zijn onder zomerse omstandigheden. Wind,...

Lees verder
geniet_geef_logo

30 aug We doen weer mee met Geniet en Geef.

Hertog Jan brengt samen met Stichting Geniet & Geef voor KiKa (Kinderen Kankervrij) het roemruchte bier ‘Het Elfde Gebod’ tijdelijk terug op de markt. Geniet & Geef, de beste brouwers voor het goede doel, is een jaarlijkse actie waarbij horecaondernemers geld inzamelen voor KiKa. Donderdag 1 september slaan de café's en proeflokalen die meedoen aan de actie gezamenlijk om 18:00 uur 'Het Elfde Gebod’ fust aan. Dus uiteraard ook bij De Bekeerde Suster. Meesterbrouwer Gerard van den Broek over het Geniet & Geef bier van 2016: ''Het Elfde Gebod is een hemels goudblond bier van hoge gisting en bevat 7% alcohol. Het bier wordt gebrouwen met zuivere...

Lees verder
zwemmende-bok

25 aug Op de warmste dag lekker bokken

Je kan er voor op je kop gaan staan, maar helpen doet het niet. Het weer laat zich niet voorschrijven. Dus dan keek je als brouwer wel een beetje raar op als je zonzwangere Heerlyck Somertje een paar weken onder herfstachtige omstandigheden uit de tapkraan vloeide. Vandaag zijn we druk in de weer met ons 3e brouwsel van De Gewaeghde Bock 2016. Onder fantastisch subtropische temperaturen moeten wij met onze gedachten zijn bij de gure stormachtige herfst. Dat is niet gemakkelijk. Toch zal het over een dikke maand gebeuren. Dan zullen we ons nieuwe, bovengistend bokbier, gaan afvullen. We zijn tegen die tijd...

Lees verder
Heerlyck-Somertje

04 jul Als de zomer niet komt, kom je er toch zelf mee…

Het is nu mooi genoeg geweest. We kunnen niet blijven wachten op een periode van een aantal lekkere zomerse dagen om met ons speciale seizoenbier te komen. Laat ons aan je voorstellen: Heerlyck Somertje. Een bijzonder brouwsel met een knipoog naar de Saison uit Henegouwen en omstreken. De Belle Saison gist draagt bij tot een frisse citrus-fruitige smaak. Ervaar de fijnhoppigheid en geniet van een karaktervol bier dat het verdient om nu gedronken te worden. Vanaf vandaag bij ons van de tap. En of het nu toeval is of niet: het wordt toch wat warmer en zonniger buiten....

Lees verder
wnb_logo_oranje

09 mei De Week van het Nederlandse Bier

  Van vrijdag 20 mei a.s. tot en met zondag 29 mei a.s. vindt voor de 5e keer De Week van het Nederlandse Bier plaats. En dat heet officieel een lustrum laat de organisatie ons weten. Mooi. In ieder geval is deze week vanaf de allereerste keer in 2012 een succes gebleken. Bier is hot zeggen de trendwatchers. Het Nederlandse bier is aan een opmars bezig. En dat is natuurlijk toe te juichen. Wij van De Bekeerde Suster zijn lid van het KBC. Het Klein Brouwerij Collectief. Dit KBC is ook een van de initiatiefnemers en nog steeds mede-organisator van deze...

Lees verder
Bittere Neel CM

19 feb Delightful brouwnieuws

No, no, no, no. We brouwen geen collaboration beer met Heisenberg. In de brouwerij van De Bekeerde Suster ruikt het naar delightful malts en lovely hops. Met Crystal Malt en Spring Pale Ale Malt als basis gehopt met onder andere East Kent Goldings brouwen we voort op onze Bittere Neel. Een in hartje Amsterdam gebrouwen klassieke bitter, met een mooi evenwicht tussen het zoete mout en de bittere hop. Zeer smakelijk en niet zo sterk in alcohol. Leve de doordrinkbaarheid zullen we maar zeggen. We verwachten jullie zo rond half april met dit kostelijke, gorgeous bier te mogen verblijden....

Lees verder